Debreceni Ünnepi Játékok

HÉTHATÁR IRODALOM ÉS DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL
ÍR, OLVAS, ÉL
irodalmi est

2022. augusztus 7. 19:00
Csokonai Irodalmi Labor

Az év elején indította el a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával az Ír, olvas, él országos irodalmi sorozatát Tallér Edina író és Gerner Csaba színművész, akik a kortárs magyar irodalom képviselői közül hívnak magukkal vendéget. Ők maguk is alkotóként kérdezik kollégáikat, így a közönség, hangsúlyosan a diákság részére kibontakoznak írói folyamatok, alkotói kérdések, összefüggések – mindez improvizációs közegben, számos lehetőséget adva a közönség bevonására. A Debreceni Ünnepi Játékok keretében a vendégük Szöllősi Mátyás író lesz.

„Itt kötetlenebb keretek között, irodalmi, művészeti érdekességek, értékadó gondolatok, izgalmas, személyes élmények felvillanásaival mutatjuk be a szereplőket, és azt a felvállalt nézőpontot, miszerint az irodalom nem egy poros, régi könyvtárgy, hanem köztünk és bennünk lüktető szenvedélyek, képek, hangok, illatok szavakba foglalt kivetülése.” – mondja Tallér Edina, író, a sorozat szerkesztője.

„A művészet, az irodalom mindig, minden időben az EMBERRŐL szól. Ugyanazt érzi, mondja, meséli a mai alkotó, mint a kétszáz évvel ezelőtt dolgozó író, költő. Aki olvas (ír, alkot), sohasem lesz egyedül.” – mondja Gerner Csaba.

Az előadás a II. Debreceni Ünnepi Játékok keretében megrendezett Héthatár Irodalom és Dokumentumfilm Fesztivál része.

Irodalmi estek programjai

Dokumentumfilm-estek programjai

Az est hossza 65 perc, szünet nélkül.

dátum

2022. 08 07.
Expired!

időpont

19:00 - 20:00

More Info

Jegyvásárlás

helyszín

Csokonai Irodalmi Labor
kategória
Jegyvásárlás